Shop
m

Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit.

m

Întrebări

1. De ce mierea românească?
  • pentru siguranța și calitatea produselor
  • scurtăm lanțul producție-consum
  • cel mai bun raport calitate-preț
  • protejăm resursa genetică locală de albine carpatine (a.m.carpatica)
  • dezvoltăm economia locală
2. Ce trebuie să știm despre etichetarea mierii?
  • eticheta trebuie să respecte legislația europeană și națională
  • cumpărătorul să citească cu atenție țara de origine a mierii
  • cumpărătorul să acorde atenție trasabilității produsului și buletinelor de analiză
3. Ce este mierea crudă?
  • miere neprocesată termic peste 45°C, păstrată în condiții optime.
4. Cum păstrăm mierea după ce o cumpărăm?
  • la temperatura camerei sau la frigider
  • a nu se ține în soare sau în condiții de temperatură
  • a se închide bine borcanul
5. Ce învățăm de la albine?
  • să utilizăm substanțele naturale din plante
  • să mâncăm sanatos
  • să cooperăm armonios
  • să împărțim activitățile și resursele în mod echilibrat
  • să fim economi
6. Care sunt substanțele cu rol antiseptic din familia de albine?
  • Propolisul – conține numeroase substanțe cu rol antimicrobian
  • Glucozoxidaza secretată de albinele adulte de către glandele hipofaringiene transformă o parte din glucoză în acid gluconic (C6H12O7) și peroxid de hdrogen (H2O2), care la rândul său are rol antiseptic.