Shop
m

Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit.

m

Miere

news-bg

DE CE MIEREA?

Pur și simplu pentru că este delicioasă, naturală, sănătoasă!

Calitățile mierii pentru nutriție și sănătate sunt recunoscute de foarte multă vreme date fiind numeroasele dovezi istorice păstrate de-a lungul timpului. În toate culturile și epocile traversate de om, mierea se regăsește permanent într-o dublă ipostază, ca aliment și medicament.

ce-este-mierea

CE ESTE MIEREA?

De la floare la stup sau cum este produsă de către albine!

Cei mai mulți dintre noi știm că mierea este un produs dulce și natural. Știm că albinele culeg nectarul, îl aduc la stup și îl transformă în miere, pe care o depozitează în faguri de ceară, dar care sunt toate acele ”frământări din stup” ce stau în spatele obținerii mierii?!

bee-naturalles-IRM9qgZdlW0-unsplash (1)

COMPOZIȚIE

Un produs natural, viu, autentic este dulceața florilor din stup!

Mierea diferă compozițional de la un sortiment la altul în funcție de originea botanică a nectarului.

În general, mierea conține pe lângă binecunoscutele glucide simple – fructoză şi glucoză, zeci de alte substanţe care sunt elemente naturale bioactive și contribuie definitoriu la proprietăţile mierii.

sortimente-miere

SORTIMENTE DE MIERE ROMÂNEASCĂ

Diversitate în unitate de la flori și albine!

Sortimentele de miere diferă în funcție de originea botanică și regiunea de proveniență. În funcție de originea secrețiilor dulci recoltate de albine apar și sortimentele de miere care diferă ca aromă, compoziție, aspect, proprietăți. Ca de exemplu, mierea polifloră recoltată la câmpie are un alt spectru floral decât cea de munte care are un gust și o aromă mult mai intense.

alexander-mils-nesUgwNX3u4-unsplash (1)

PROPRIETĂȚILE MIERII

Cum putem aprecia calitatea mierii și cum putem beneficia de aceasta?

Mierea nu este doar un produs care ne poate îndulci micul dejun sau desertul, mierea oferă buchete de aromă specifice originii sale botanice pe care le putem sesiza doar prin degustare atentă, dar și substanțe biologic active cu proprietăți benefice.

utilizare-miere

UTILIZARE

De-a lungul istoriei, pe lângă utilizarea ca aliment de sine stătător, mierea a fost utilizată și pentru a îndulci mâncarea, pentru a conserva alimentele sau pentru a da aromă unor băuturi.

Cel mai simplu mod de a consuma mierea este adăugarea pe o felie de pâine simplă sau prăjită, după gust, chiar împreună cu unt la micul dejun sau ca gustare în timpul zilei.