Pur și simplu pentru că este delicioasă, naturală, sănătoasă!
Calitățile mierii pentru nutriție și sănătate sunt recunoscute de foarte multă vreme date fiind numeroasele dovezi istorice păstrate de-a lungul timpului. În toate culturile și epocile traversate de om, mierea se regăsește permanent într-o dublă ipostază, ca aliment și medicament.
Până la apariția zahărului (în secolul al XIX-lea) mierea a reprezentat singurul îndulcitor din hrana omului, fiind obținută cu prețul vieții albinelor întrucât fagurii cu miere nu puteau fi recoltați fără a distruge cuibul acestora. În zilele noastre, mierea poate fi produsă și extrasă prin tehnologii moderne care asigură atât bunăstarea albinelor cât și calitățile produsului.
Privind la complexitatea lumii în care trăim am învățat că natura este în continuare aliatul cel mai de preț pentru bunăstarea noastră, iar mierea este una din cele mai prețioase legături cu natura.
Mierea poate face parte dintr-un stil de viaţă sănătos, ca parte din profilaxia multor boli care au la bază dezechilibre nutriţionale sau chiar în anumite terapii complementare -în apifitoterapie, deoarece nutriţia şi sănătatea sunt permanent interconectate. Este binecunoscut aforismul marelui Hippocrate, părintele medicinei, care ne spune că hrana trebuie să ne fie medicament şi nu medicamentul hrană.
Ca produs natural şi sursă de substanţe biologic active, mierea are proprietăţi din cele mai diverse ce contribuie la normalizarea metabolismului. Mierea este nutritivă, energetică, emolientă, antioxidantă, antimicrobiană, ca să enumerăm doar câteva din principalele proprietăți biologice. Toate aceste proprietăți îi conferă calități de aliment funcțional.
Ca produs alimentar, mierea este un produs extrem de versatil deoarece poate fi utilizată atât ca atare cât și în diverse combinații și rețete, reprezentând un vehicul pentru alte ingrediente naturale. O reîntoarcere binemeritată la natură prin opțiuni tradiționale și moderne!