Pur și simplu pentru că este delicioasă, naturală, sănătoasă!
Calitățile mierii pentru nutriție și sănătate sunt recunoscute de foarte multă vreme date fiind numeroasele dovezi istorice păstrate de-a lungul timpului. În toate culturile și epocile traversate de om, mierea se regăsește permanent într-o dublă ipostază, ca aliment și medicament.
Mierea poate face parte dintr-un stil de viaţă sănătos, ca parte din profilaxia multor boli care au la bază dezechilibre nutriţionale sau chiar în anumite terapii complementare -în apifitoterapie, deoarece nutriţia şi sănătatea sunt permanent interconectate. Este binecunoscut aforismul marelui Hippocrate, părintele medicinei, care ne spune că hrana trebuie să ne fie medicament şi nu medicamentul hrană.
Sortimentele de miere diferă în funcție de originea botanică și regiunea de proveniență. În funcție de originea secrețiilor dulci recoltate de albine apar și sortimentele de miere care diferă ca aromă, compoziție, aspect, proprietăți. Ca de exemplu, mierea polifloră recoltată la câmpie are un alt spectru floral decât cea de munte care are un gust și o aromă mult mai intense deoarece există o mai mare varietate de ierburi şi flori.
Miere de Salcâm
Această miere este una din cele mai apreciate de consumatori deoarece aroma sa specifică este extrem de subtilă, delicată și ca urmare foarte plăcută pentru orice gust.
Miere de Tei
Are o consistenţă cremoasă și o aromă intensă și parfumată, mentolată, lemnoasă, balsamică și cu o dulceață plăcută, susținută de prezența acidității naturale.
Miere Polifloră
Mierea polifloră provine din nectarul cules de albine de la mai multe specii de plante ce înfloresc pe un anumit areal, în general în aceeași perioadă sau în diverse intervale de timp ale sezonului activ.
Miere Cremă
Mierea cremă, mierea pastă sau mierea cremizată este acea miere la fel de naturală ca oricare alta, dar a cărui proces de cristalizare natural este sub control pentru a conduce la obținerea unui produs cu o textură foarte fină.